Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011



Υπό την επήρρεια του… σοκ ακόμη, αναδημοσιεύω από Eurigena
(Αυτοκαθορισμός http://aftokathorismos.blogspot.com/)

(Ιστορικές Λεπτομέρειες)...Τι μικρός που ναι ο κόσμος πατέρα !

Κείμενο απολογίας Τσιγαρίδα στην Δίκη για τον ''ΈΛΑ"
"Φοιτητής στο Πολυτεχνείο εντάχθηκα στη νεολαία της ΕΔΑ. Με έπεισε ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη τότε, με συγκρότηση, με τεράστιες γνώσεις για τη μαρξιστική θεωρία, ταυτισμένο τόσο με τους σκοπούς του Κομμουνιστικού Κόμματος, που δρούσε μέσα και μέσω της ΕΔΑ, σε σημείο που δεν είχε προσωπική ζωή. Είναι ο γνωστός φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος. Τον αναφέρω γιατί είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των οβιδιακών μεταμορφώσεων ενός κομμουνιστή. Εξελίχθηκε σε φιλόσοφο της δεξιάς, σε σπόκμαν της Εκκλησίας, σε απολογητή των Αμερικάνων για τον πόλεμο στο Ιράκ, σε ψυχολόγο της επαναστατικής Αριστεράς."


Στέλιος Ράμφος, μέλος της  αντι-αριστερίστικης "τάσης" της Νεολαίας ΕΔΑ, μέλος του κόμματος (ΕΔΑ), μέλος της Συντακτικής επιτροπής της "Πανσπουδαστικής", διαπρύσιος ιδεολόγος του μαρξισμού-λενινισμού και σκληροπυρηνικός οπαδός της κομματικής πειθαρχίας. Αντίθετα από τον αφελή που έμπλεξε με τα κουμπούρια, εγώ δεν πιστεύω πως ο κύριος που τον στρατολόγησε έχει μεταμορφωθεί. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.
                                  Στο μέλλον στο παρελθόν στο παρόν
                                  Είστε ίδιοι διανοούμενοι της Εξουσίας
                                                   Του Κόμματος
                                                   Της Εκκλησίας
                                                    και άλλων "θεσμών"...


Μάλιστα… τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν θα έπρεπε κι εγώ να είμαι τόσο επιρρεπής στα απανωτά σοκ… 40 χρόνια φούρναρης τέλος πάντων… διότι καλώς σχολιάζει ο Ιωάννης, Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ. Ναι, για τον φιλόσοφο με το αξύριστο πρόσωπο τριών ημερών… ίσως και πέντε...

Ε, ρε Κάρολε Μαρξ, τι είχε φάει ο πατέρας σου το προηγούμενο βράδυ της σύλληψής σου; (τσ, τσ, τσ, το χυδαιοποίησα το θέμα)

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο Εξολοθρευτής πού κολλάει, καλέ;

Νimertis είπε...

δείμε, μόνον εξολοθρευτής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον ο εν λόγω... από την άλλη, βγήκε καλό και το 'πείραγμα' της φωτο...