Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

μήπως ήτο κι αυτός Έλλην;



φωτο: Λεπολοντ φον Ζάχερ Μαζόχ
θεωρείται Αυστριακός αλλά μου μοιάζει... για Έλληνας!
Κόβω το κεφάλι μου ότι είχε ελληνικές ρίζες

μαζοχισμός (αγγλ. masochism) Ο παθολογικός ~ ερωτισμός. Είναι ο τρόπος ερωτικής ικανοποίησης που βασίζεται στην επιθυμία του ατόμου να κακοποιείται πριν ή και κατά την ερωτική συνεύρεση. Αργότερα, συνδέθηκε και με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις του ατόμου σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Αντίθετος του μαζοχισμού είναι ο ~ σαδισμός. Η ονομασία του όρου προήλθε από το όνομα του Αυστριακού συγγραφέα Μαζόχ (Leopold νοn Sacher Masoch), ο οποίος πρώτος τον περιέγραψε.
(Αντώνη Διαμαντίδη: 'Λεξικό των -ισμών' )

Συμπληρώνω… πολιτικο-κοινωνιολογικά, μια ιδιαίτερα ειδεχθής διαστροφή παρατηρούμενη σε διαφόρους λαούς και εποχές… χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι Έλληνες…  και δη οι νεοέλληνες … μερικά εκ των συμπτωμάτων: ‘συναισθηματική’ προσέγγιση όλων των πολιτικών ηγετών (καλό παιδί είναι, ας του δώσουμε μια ευκαιρία ακόμη) ακόμη και αν αυτοί έχουν αποδειχθεί ανίκανοι, αγύρτες ή κατσικοκλέφτες. Έτερο συγγενές σύμπτωμα: επανάληψη των ιδίων λαθών με τους ίδιους ανθρώπους!!! Υπερβολική, έως αηδίας, ευπιστία… ραγιαδισμός (σφάξε με Αγά μου ν’αγιάσω) κ.α….

Θεραπεία: αναζητείται εισέτι…

4 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Μμμ! πατριώτης του Μέτερνιχ δηλαδή ο Λεοπολδάκος μας... ΄Eτσι εξηγείται και το μένος του στούς Ελληνες, σου λέει γουστάρουν να βασανίζονται οι Έλληνες θα τους τακτoποιήσω εγώ!:)

Νimertis είπε...

χαχαχαχα... σωστή η προσέγγιση!

ΚΙΡΚΗ είπε...

Νημερτή μου,
Μάλλον και αυτός Έλληνας ήταν!Ένας από εμάς!Οι σαδιστές είναι μαζεμένοι όλοι στη Βουλή, γνήσιοι απόγονοι Κωλέτη, Μαυροκορδάτου, Πάγκαλου, Μεταξά κ.λπ.
Και μόνο με τα ονόματα αυτά συγχύζομαι!
Φιλί

Νimertis είπε...

και γω τώρα που διάβασα αυτά τα ονόματα άρχισα να φορτώνω! την καλημέρα μου φίλη Κίρκη...