Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

πολιτικοί και πολιτική…

vouli
Η πολιτική είναι τρόπος. Τρόπος ζωής, τρόπος αντίληψης και συναντίληψης, τρόπος κοσμοθέασης, τρόπος εξέλιξης και ανέλιξης, τρόπος θέσης, αντίθεσης και επίθεσης, τρόπος και τροπή. Ανατροπή.
Οι πολιτικοί είναι τόπος. Τόπος και βιότοπος, βιότοπος βρομερός, βοθρότοπος, όπου ενδημούν οι πράσινες, λιγδερές φώκιες, οι γαλάζιοι παχύδερμοι ιπποπόταμοι, οι κόκκινες αποβλακωμένες σαύρες, τα πορτοκαλί ενοχλητικά αλλά ακίνδυνα ‘Αριστερόπτερα’ και τα μαύρα, ύπουλα και δηλητηριώδη φίδια.
Ας σκεφτεί κανείς και ας διαλέξει. Ό,τι κάνει είναι πράξη πολιτική. Είναι τρόπος, ο δικός του τρόπος που σε μια πολιτεία Ανθρώπων δεν ακυρώνεται από τον τρόπο του άλλου καθώς ο ‘άλλος’ δεν είναι η Κόλαση, όπως υποστήριζε ο Σαρτρ, αλλά ο συνάνθρωπος, ο αδελφός, ο φίλος.
Ακυρώνοντας ο πολίτης τους πολιτικούς, αναδεικνύει την δική του ύπαρξη, προσωπικότητα, δράση. Η δράση των πολιτών αναδεικνύει την ουσία της πολιτικής και αφανίζει τους βάλτους με τα μολυσμένα νερά και την δηλητηριασμένη χλωρίδα.
Σκέψη – δράση – πράξη πολιτική, σε πλήρη αντίθεση με τους σάπιους ‘αποπάνω’ και σε πλήρη αρμονία με τους καταπιεσμένους ‘αποκάτω’…

Δεν υπάρχουν σχόλια: