Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2012




Απόσπασμα από δελτίο ειδήσεων του… μέλλοντος (όχι και μακρινού)

Με πάσαν λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθη κι εφέτος, δια δεύτερον έτος, η εθνική επέτειος της Μάχης του Μελιγαλά με παρέλασιν αρμάτων μάχης και ενόπλων τμημάτων από όλα τα Όπλα και Σώματα Ασφαλείας εις την κεντρικήν λεωφόρο των Καλαμών ενώπιον του πρωθυπουργού κου Μιχαλολιάκου, του Μητροπολίτου Μεσσηνίας, πολλών βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος αλλά και όλων των υπολοίπων αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου που επλημμύρισε τους γύρω δρόμους. Ως είναι γνωστόν, η μάχη του Μελιγαλά διηξήχθη μεταξύ 13 και 15 Σεπτεμβρίου του 1944 μεταξύ Ελλήνων εθνικιστών και πατριωτών και ανθελλήνων κομμουνιστών. Η ηρωική αντίστασις των Ελλήνων απέναντι στους εθνοπροδότας βουλγαροκομμουνιστάς δεν ήτο αρκετή ινα αποτρέψη τον όλεθρον και την σφαγήν που επηκολούθησε. Την πρωταφανήν μανίαν των αιμοσταγών προδοτών της ιεράς πατρίδος δεν ανέκοπτε τίποτε και οι αλητήριοι ουτιδανοί εντολοδόχοι του εγκληματίου Στάλιν δεν έδειξαν την παραμικράν συμπόνοιαν και έλεος προ αμάχων, γυναικών αλλά και ανηλίκων παίδων!!
Λίαν συγκεκινημένος και έμπλεος ενθουσιασμού και υπερηφανείας, ο κ. πρωθυπουργός, μετά το πέρας της παρελάσεως και αφού συνεχάρη προσωπικώς δια θερμής χειραψίας έναν προς έναν όλους τους διοικητάς, ιλάρχους και χειριστάς ακόμη των αρμάτων αλλά και πολλούς εκ των μετεχόντων εις τα αγήματα των πεζοπόρων τμημάτων, εδήλωσε: «Η Ελλάς αναγεννάται από τις στάχτες της! Σήμερα να είστε υπερήφανοι έλληνες διότι τα παιδιά σας έστρεψαν το βλέμμα από τους κόκκινους, ροζ και πράσινους ολετήρες και αντικρίζουν ξανά τον ήλιο της Ελλάδας! Ο Μαρξισμός πέθανε! Σε λίγα χρόνια και με την ολοκλήρωση των στρατοπέδων αναμορφώσεως, ουδείς έλλην θα είναι πλέον λερωμένος από τον ιό και την μπόχα της αριστεράς! Ο θεός μας επιφόρτισε με το βαρύ έργο να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα μας! Να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε! Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων Ζήτω οι Ήρωες πεσόντες του Μελιγαλά!»
Μετά την ολοκλήρωση της παρελάσεως, ο Υπουργός Ιδεολογικής Αποκαταστάσεως κ. Κασιδιάρης, παρέδωσε τιμητικά ξιφίδια εις τους δακρύοντες παρευρισκόμενους συγγενείς και απογόνους των πεσόντων ενώ προέβη και εις την ακόλουθον δήλωσιν: «Μέρα με τη μέρα η Ελλάδα ξεβρωμίζει από ξένους, παράσιτα και κομμουνιστές. Τα υπολείμματα βεβαίως που έχουν απομείνει. Σήμερα γιορτάζουμε την ανάσταση της Ελλάδας! Πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Έργα χρειάζονται και αυτά κάνουμε. Ζήτω η Ελλάς!»
Ηκολούθησε σύντομος περίπατος του κ. πρωθυπουργού εις οδούς των Καλαμών όπου και απεθεώθη παρά των πολιτών ενώ δεν έλειψαν και αι αυθόρμητοι εκδηλώσεις. Γέρων πλησιάζων τον κ. Μιχαλολιάκο, του είπε με υγρούς οφθαλμούς: «Μωρέ αναστήθηκε ο Λεωνίδας! Να μου ζήσεις λεβέντη μου!»


Σημ: Για να προλάβω διαμαρτυρίες και ενστάσεις: δεν αμφισβητώ ούτε κρίνω ιστορικά -αυτό είναι δουλειά άλλων - τι πραγματικά συνέβη στο Μελιγαλά το 1944. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι συνετελέσθη σφαγή όπως και σε πολλά άλλα μέτωπα και πεδία του τραυματικού εμφυλίου και από τις δυο πλευρές. Δυστυχώς, το θέμα μας πονάει ακόμα και οι πληγές δεν έχουν κλείσει. Όμως, από το σημείο αυτό ως την δήλωση του Κασιδιάρη ότι όταν κυβερνήσει η Χ.Α. θα μετατρέψει σε εθνική εορτή τη μάχη αυτή, υπάρχει σαφής απόσταση... 

8 σχόλια:

Eriugena είπε...

Φοβερή απεικόνιση, ενός όχι και τόσο απίθανου μέλλοντος!
Αλλά σπάει κόκκαλα και η "χιουμοριστική" διάσταση αυτού του μικρού φανταστικού χρονογραφήματος....Αλλά θα είχα να προσθέσω και πολλά λαογραφικά στοιχεία προερχόμενα εκ της "εμπειρίας" μου απο την νοτιοπελλοπονησιακή ηθογραφία!
Θα μπορούσαμε να εγκαινιάσουμε έτσι μια νέα μορφή μπλακ-έθνικ-πόπουλαρ θρίλλερ...(μπρρ)
Να σαι καλά φίλε μου, και γέλασα και...ρίγησα

Νimertis είπε...

να'σαι καλά φίλε μου και ωραία η σκέψη για το μπλακ-έθνικ-πόπιουλαρ θρίλερ... ναι... στο οποίο θα είχες να εισφέρεις πάρα πολλά!
αφορμή στάθηκε μια εκπομπή του Χίου (τι βλέπω κι εγώ, καλά να πάθω) όπου σηκώθηκαν οι τρίχες της κεφαλής μου! το τι φασισταριό παρήλασε δεν λέγεται... και ένας Φίλιας μόνος ανάμεσα σε όλους να δέχεται το ρόλο του ξεφτίλα... ντροπή!

Ange Alexiou είπε...

Δεν είναι που το διάβασα, ακούω και τις φωνές τους... Χωρίς ήχο δεν διαβάζεται θα μου πεις, μισή χαρά θα πάρω;

Κύριε των Δυνάμεων. Φύλαξον ημάς τους βουλγαροκομμουνιστάς υπό την σκέπην σου.

Παντ είπε...

Πολύ καλό παλιόφιλε. Εύστοχο και ίσως(;) προφητικό. Θα μπορούσες βέβαια να αναφέρεις ότι "εις την εκδήλωσιν θα παρελάσουν επιζώντες του επιλέκτου σώματος Leibstandarte SS Adolf Hitler, ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους αξίους εθνικόφρονας παίδας που έχασαν την ζωήν των αδίκως από τους μιαρούς κομμουνιστοσυμμορίτας. Την παρουσία των τμημάτων αυτών θα προλογίσει ο υπεύθυνος επί στρατιωτικών θεμάτων της κυβερνήσεως κ. "Καιάδας", ενώ την ίδια στιγμή θα προβάλλονται επίκαιρα με στιγμιότυπα της δράσεως του επιλέκτου αυτού συμμάχου σώματος." Λες να το ζήσουμε και αυτό; Μπρρρρ... Τεταρταίος πυρετός.

Νimertis είπε...

Χα, χα, χα... φίλε μου Πάντ... ωραία το έγραψες... Leibstandarte SS Adolf Hitler... τι μου θύμισες... τα διάβαζα κάποτε τα κατορθώματά τους... ήταν οι αγαπημένοι του Φύρερ, οι εκτελέσεις των ασκήσεων ήταν 'αλάνθαστες' είχε πει αυτός ο σκατόψυχος ο Χίμλερ... (τι παλικάρι κι αυτός...) ναι, πρέπει να παρελάσουν κι αυτά τα καλόπαιδα...
Να'σαι καλά αγαπημένε φίλε... σ'ευχαριστώ... να μου γράφεις...

Νimertis είπε...

μα, τι έγινε; που πήγε ό,τι έγραψα στην φίλη μου τη misoagnosti;... σαμποτάζ... δάκτυλος "Καιάδα"...
επαναλαβάνω ότι σ'ευχαριστώ θερμά για το σχόλιό σου φίλη μου... έπρεπε λες να βάλω και ήχο; μα, δεν θα το άντεχα... μείωσα την απόλαυση... θα επανορθώσω σε επόμενη ανάρτηση... όμορφο Σ/Κ να έχεις...

Βιβή Γ. είπε...


Η εκπομπή ήταν κατάπτυστη από κάθε άποψη,όσο άντεξα να δω δηλαδή, γιατί μου ερχόταν εμετός....
Όχι επειδή,καθώς ισχυριζόταν ο διατεταγμένος διεκπεραιωτής της, προσπαθούσε να ανακαλύψει την ιστορική αλήθεια-τώρα του'ρθε,τι σύμπτωση-αλλά γιατί ήταν καθ'όλα μονομερής,αντιεπιστημονική,ανιστόρητη,όπως όπως στημένη για να εξυπηρετήσει άθλιους σκοπούς.
Παρόλο που οι κουφές ηγεσίες του κκε του σύριζα,της ανταρσύα κτλ κτλ δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν και είναι περισσότερο αυτιστικές-ζητώ φυσικά συγγνώμη για την λέξη,δεν βρίσκω άλλη τόσο φορτισμένη-από ποτέ άλλοτε,εμείς οφείλουμε να μην πέσουμε στην εμφυλιοπολεμική παγίδα του μίσους.
Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι, αν και κατακερματισμένη η Αριστερά και με αυτές τις ηγεσίες,τις για γέλια και για κλάματα ταυτοχρόνως,αυτή και μόνον αυτή αποτελεί τον μόνιμο στόχο του καπιταλισμού.Γιατί άραγε;

Νimertis είπε...

φίλη Βιβή καλησπέρα... είναι η αλήθεια πως είχα κι εγώ στομαχικούς ιλίγγους με πολλά από όσα είδαν τα ματάκια μου στην εκπομπή αυτή του Χίου... απορώ τι αναζήτηση αλήθειας μπορεί να γίνει όταν έχεις καλεσμένο τον Πλεύρη και τους άλλους σε παραλήρημα ευρισκομένους ακροδεξιούς φασίστες... έφτασε αυτός ο ανεκδιήγητος Γούδης να πει ότι η λέξη φασίστας είναι... παρεξηγημένη... να μην τρομάζουμε δηλαδή!!!
Να μην τρομάζουμε με τους Χίτες και τους Ταγματασφαλίτες... είναι απλώς συνάνθρωποί μας... τώρα τι δουλειά είχε ο Φίλιας μέσα στο σκυλολόι... προφανώς για να διαφημίσει το βιβλίο του... αίσχος... αν ήταν άνθρωπος με συνείδηση θα είχε σηκωθεί να φύγει πενήντα φορές... έφτασε στο σημείο να τον αποκαλεί 'σιτιζόμενο' ο Πλεύρης, το ελεεινό κάθαρμα της Χούντας...
αίσχος!