Πέμπτη, Μαΐου 13, 2010

ΚΡΥΒΕΤΑΙ!


που είναι εκείνη η εποχή που ανέβαινε, φαρδύς πλατύς στο βήμα της Βουλής και έτρεμε η γης;
που είναι οι αλήστου μνήμης υπεροπτικές και αλαζονικές ομιλίες του στη Βουλή που απευθυνόμενος στον Γιώργο ήταν γεμάτος ειρωνεία και χλεύη;
που είναι ο τσαμπουκάς του απέναντι σε γνωστούς, φίλους και εχθρούς και το κόρδωμα και το μισό χαμόγελο;

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ κε ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΕΤΣΙ;

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ!

20 σχόλια:

bilsot είπε...

Όπου και να κρυφτεί,
θα τον ανακαλύψουμε όταν θα σκάσει από το ...πολύ φαϊ!!!!

Νimertis είπε...

χαχαχα, καλό! καλημέρα bilsot

KOSTAS PAP είπε...

Ο Κ. Καραμανλής κυβέρνησε σαν τουρίστας και έβαλε το λιθάρι του για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Οι παραλήψεις του είναι τραγικές. Το ερώτημα όμως που θα έβαζε ένας υποψιασμένος πολίτης θα ήταν, γιατί οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και σε πολιτκή αυτοκτονία; Γιατί τον τελευταίο καιρό απομονώθηκε; Γιατί αυτή η λυσσασμένη επίθεση από τα ΜΜΕ εναντίον του για μέτρα, που μπροστά στα της σημερινής κυβέρνησης, ήταν όχι τόσο ακραία. Τι δεν μπορούσε η δεν δεχόταν να κάνει ο Καραμανλής και έφυγε με τις κλωτσιές; Γιατί πέρα από του να καταδικάσεις κάποιον και στην περίπτωση του Καραμανλή είναι εύκολο με την τραγική του διακυβέρνηση της χώρας, πρέπει κανείς με ψυχραιμία και καχυποψία να εξετάσει και τα παρασκήνια αυτής της αλλαγής, γιατί η ΝΔ δεν θα μορούσε ποτέ να εφαρμώσει επιτυχώς τα μέτρα που παίρνει τώρα το ΠΑΣΟΚ καιν δεν ξέρω αν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την εφαρμογή συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής. Ας μην ξεχνάμε ότι ποτέ δεν υποστήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ για την Κύπρο αλλά ήταν ουδέτερος.
Καλή μέρα.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

κρύβεται ο Καραμανλής αλλά κρύβονται πίσω από τον Καραμανλή και οι μωρές παρθένες που δεν ήξεραν δεν άκουγαν και βρέθηκαν τάχα προ εκπλήξεων...σ' αυτό το κτυφτούλι, έρχεται και η ώρα του φτυσίματος και να εύχονται να είναι η μόνη ποινή τους...
Καλημέρα Αντώνη...καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Κορόιδο ειναι να φανεί;

αφού έφαγε ό,τι έφαγε, τώρα αναπαύεται!

Όλοι αυτό θα κάνανε πιστεύω!

Καλησπέρα

Νimertis είπε...

ποιες 'παραλείψεις' φίλε Κώστα; στις παραλείψεις έχεις μείνει εσύ; και με το συμπάθιο... εδώ μιλάμε για καταλήστευση του πλούτου του ελληνικού λαού και των εργαζομένων... εδώ μιλάμε για κουμπάρους και Βατοπέδια, εδώ μιλάμε για κλείσιμο της Βουλής άρον άρον για να την γλιτώσουν όλοι!!!! εδώ μιλάμε για ξεδιάντροπες κλεψιές!!! παραλείψεις; πολύ επιεική σε βρίσκω!!!

Νimertis είπε...

φίλε Δημήτρη, όπου εμφανίζονται τους παίρνουν με τις πέτρες... χτες ξεφώνισαν πάλι τον Αλογοσκούφη στην ΑΣΟΕΕ, τον Δούκα τον διαολόστειλαν από κάποια... παραλία, ο Ρουσόπουλος δεν τολμάει ούτε στο σχολείο των παιδιών του να πάει... μιλάμε για τρελό ξεφωνητό... καλά να πάθουν... έρχονται και τα χειρότερα!
-----------------------------------
ΟΧΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! Να με συγχωρείς αλλά υπάρχουν, εκτός από τους πολιτικούς και έντιμοι άνθρωποι, με αξιοπρέπεια, κώδικα τιμής και ηθικής -ο κος Βουλγαράκης είπε βέβαια ότι η ηθική είναι ένα σχετικό ζήτημα, ζήτημα φιλοσοφικό τελικά!!! αρνούμαι ότι είμαστε όλοι ίδιοι, το αρνούμαι!!!

KOSTAS PAP είπε...

Η ουσία του σχολίου μου ήταν αλλού. Δεν θα διστάσω να πω ότι η διακυβέρνηση του Καραμανλή ήταν πολιτικά εγκληματική για τη χώρα. Αλλά είμαι (για λόγους αρχής)πολύ προσεκτικός και τηρώ κατά γράμμα και πνεύμα το τεκμήριο αθωότητας και παρά τις σοβαρότατες υποψίες που μπορεί να έχω για διάφορους δεν μου αρέσει να κάνω τον εισαγγελέα όπως οι δημοσιογράφοι στα κανάλια. Θα πρέπει οι ύποπτοι να παραπεμφούν σε δίκη και αν κριθούν ένοχοι να τιμωρηθούν με φυλάκιση και δήμευση της περιουσίας τους που προήλθε από παράνομες συναλλαγές. Επίσης αυτό που λέω το εννοώ, όχι σαν κάποιους υποκριτές πολιτικούς που δήθεν κόπτονται για την κάθαρση και μεθοδεύουν την απαλλαγή τους. Το να αρχίσω να βρίζω είναι εύκολο και έχω πολλά να πω για πολλούς. Όμως οι περιπτώσεςι αυτές χρειάζονται αποφασιστικότητα και ειλικρίνια. Εξ άλλου με το να καταδικάζουμε (δικαίως) την περίοδο Καραμανλή δεν σημαίνει ότι πρέπει να δίνουμε άφεση στα προηγούμενα της ΝΔ τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ με τα τόσα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τις μίζες. Πρέπει να έχουμε ΜΝΗΜΗ! Και βλέπω ότι πολλή προσεκτικά αναφέρεις τα σκάνδαλα (κουμπάρους, βατοπέδια κλπ) αλλά τίποτε για τα σκάνδαλα της Ζήμενς όπου ο σύντροφος Τσουκάτος είναι ο μόνος που παραδέχθηκε δημόσια ότι πήρε τη μίζα και την έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Αυτά θα τα διαγράψουμε; Όχι βέβαια. Πρέπει να γίνει έρευνα για τη διασπάθηση του δημοσίου χρήματος τα τελευταία 30 χρόνια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Νομίζεις ότι θα γίνει αυτό; Πολύ αμφιβάλλω.
Καλό βράδυ.

Νimertis είπε...

Φίλε Κώστα, δεν αναφέρθηκα στα προηγούμενα σκάνδαλα -Χρηματιστήριο, Ζίμενς, φρεγάτες κ.α.- διότι είναι αυτονόητο ότι έχουν καταγραφεί και αποτελούν όνειδος για το πολιτικό σύστημα... ιδιαίτερα το 'σύστημα ΠΑΣΟΚ' έκανε τον κόσμο να αηδιάσει -όπως κι εμένα φυσικά- και γι αυτό επενδύθηκαν ίσως αφύσικα πολλά στην κυβέρνηση Καραμανλή... όλοι αυτοί οι Τσουκάτοι και λοιποί που αναφέρεις είναι μέρος του νοσηρού και ζοφερού συστήματος και δεν τους εξαιρώ καθόλου! Αλλά, ποιους λόγους αρχής Κώστα να επικαλεστούμε εδώ και ποια τεκμήρια αθωότητας; Υπάρχει άνθρωπος με στοιχειώδη νοημοσύνη που να πιστεύει ότι όλοι οι υπουργοί αυτών των κυβερνήσεων δρούσαν εν αγνοία των πρωθυπουργών; μα, είναι δυνατόν; Σέβομαι όμως την θέση σου και δεν ήταν στόχος μου να αντιδικήσω μαζί σου. Νομίζω πως όλοι σ'αυτό το τόπο γνωρίζουμε και ποιοι είναι οι κλέφτες -φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί- άλλο αν θα πληρώσουν ποτέ για τα εγκλήματά τους και αν θα λογοδοτήσουν ποτέ για τις αθλιότητές τους. ΤΟ ΟΤΙ ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ... Άλλωστε, φρόντισαν να περάσουν γρήγορα γρήγορα στην παραγραφή όλα... καμία ανοχή στη διαφθορά έλεγε ο κος τέως... αλλά δεν τόλμησε να πειράξει ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ! Φοβόταν μην πέσει η κυβέρνησή του με τους 151... η κα Ντόρα γνώριζε και διαφωνούσε αλλά... δεν ήθελε να ρίξει την κυβέρνησή της και τώρα βγαίνει και κλαίει στα κανάλια... πες μου, δεν σου'ρχεται Ο ΕΜΕΤΌΣ; ΔΕΝ ΣΟΥ'ΡΧΕΤΑΙ να πεις... ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ; Την ίδια στιγμή που μεταναστεύουν τα νέα παιδιά ξανά στη Γερμανία; Πόσο να κρατήσουμε πια τους καλούς μας τρόπους; Με τα γουρούνια μπορεί κανείς να έχει καλούς τρόπους; Αναρωτιέμαι!!!
Οπως και να'χει, αν θεώρησες ότι σου επετέθην, δεν υπήρχε τίποτε προσωπικό... αλλά και λίγος ζωηρός διάλογος δεν έβλαψε κανέναν! Να σαι καλά!

Alex είπε...

μήπως ρίχνοντας ευθύνες κατά παντός καταντάμε γραφικοί ?
μήπως δε φταίνε εξ'ολοκλήρου οι πολιτικοί αλλά η ιστορία που μας κληρονόμησε μια σαθρή δημοκρατία? και για να μην παρεξηγηθώ ξεκαθαρίζω πως ένας πολιτικός που είναι 'ερμαιο του συστήματος της κυριαρχίας των ολίγων "πλουτοκρατόρων" και που ενισχύεται από επίσης ολίγους αριβίστες , δεν έχει και πολλά περιθώρια δράσης . Από τη άλλη κάποιος τίμιος πολιτικός επιστήμων ο οποίος επέλεξε να εργαστεί επ αυτού του ιδίου αντικειμένου της σπουδής του δε νομίζω πως θα μπορούσε να προσφέρει παρά πολλά για να αλλάξει το υπάρχον (εως τώρα) σύστημα ,παρά να κάνει "ευεργεσίες της γειτονιάς"(ευεργεσίες που δεν κινητοποιούν αντιδράσεις και που δεν κοστίζουν πολλά-όχι ότι τις υποτιμώ βεβαίως!).
Γιατί τελικά υπήρξαν και πολιτικοί άξιοι αναφοράς (γιατί δεν τους μελετάμε αυτούς άραγε?)που προσφέρανε και που μπορεί τελικά να υπονομεύτηκαν από τη σαθρή πλειοψηφία.
Εν πάσει περιπτώση , ας μην ξεχνάμε το ότι και εμείς ψηφίζαμε κατά τον ίδιο τρόπο που ψωνίζουμε στο supermarket - ότι βρίσκεται στο ύψος των ματιών μας και ότι το γνωρίζουμε απο πολύκροτες διαφημίσεις το καταναλώνουμε ευχαρίστως-...άρα έχουμε μερίδιο ευθύνης!
τελείώνοντας αναφέρω και το εξής προσωπικό παράδειγμα : όταν τελείωσα την σχολή πολιτικών επιστημών ,ήμουνα τόσο ενθουσιασμένη που ήθελα να προσφέρω , αλλά εκτός των άλλων αρνησεών μου ήταν και αυτή που αφορούσε στην κομματική ενταξής σε μια παράταξη για να μου ΔΩΘΕΙ ΕΤΣΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΑΠΗ! (τις άλλες προτάσεις-συναλλαγές λίγο πολύ τις περίμενα ,αυτή όμως ήμουν πολύ αθώα πολιτικά για να τη φανταστώ).
Σας κουρασα το ξέρω αλλά ορισμένες φορές ξεχνώ ένα σημείο στίξης...να δείς πως το λένε ....ά! τελεία το λένε.
Καληνύχτα σας.

Ρένα είπε...

Δεν ξέρω αν κρύβονται, εγώ νομίζω ότι έχουν τόσο θράσος που κάνουν και μηνύσεις για συκοφάντηση. πχ βλέπε Ρουσόπουλος. Τουλάχιστον αν είχαν λίγο τσίπα θα κρυβόντουσαν αλλά επειδή ξέρουν ότι τιμωρία για αυτούς δεν υπάρχει θα συνεχίσουν να προκαλούν το λαό που σήμερα πληρώνει τα σπασμένα για να μη μεταχειριστώ λέξεις βαρύτερες.

Νimertis είπε...

φίλη Αλεξ, ένας από τους στόχους μου αλλά και προσδοκία κρυφή όταν έφτιαχνα τούτο το ταπεινό ιστολόγιο πριν 16 μήνες περίπου ήταν η παρουσία σχολίων και σκέψεων όπως η δική σου... και αυτό το μικρό όνειρο έγινε πραγματικότητα... με έχουν τιμήσει εξαιρετικοί φίλοι με τις θέσεις τους, τα σχόλιά τους, μαθαίνω πολλά και το χαίρομαι πάρα πολύ... σε προηγούμενες αναρτήσεις θα διαπιστώσεις πως έχουν αναπτυχθεί θαυμάσιες συζητήσεις που δεν έχουν ως άξονα τα πρόσωπα αλλά τις πολιτικές, βαθύτερα αίτια, τον ίδιο τον άνθρωπο, την έννοια του πολίτη και αν υφίσταται πλέον κ.α. Οφείλω να πω ότι μεγάλη ώθηση έχω λάβει από το εκπληκτικό μπλογκ του φίλου Δ http://inreparabile.blogspot.com/
χωρίς να υποτιμώ καμιά άλλη παρέμβαση ή θέση όλων των φίλων που με τιμούν με την παρουσία τους και το χρόνο τους... άλλωστε, όλοι τους βρίσκονται σε ενεργά links και στον ΝΗΜΕΡΤΗ και στο ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ...
Αντιγράφω από τη σκέψη σου: Εν πάσει περιπτώση , ας μην ξεχνάμε το ότι και εμείς ψηφίζαμε κατά τον ίδιο τρόπο που ψωνίζουμε στο supermarket - ότι βρίσκεται στο ύψος των ματιών μας και ότι το γνωρίζουμε απο πολύκροτες διαφημίσεις το καταναλώνουμε ευχαρίστως-...άρα έχουμε μερίδιο ευθύνης!... Συμφωνώ απολύτως φίλη μου! Και από τότε που μας μετέτρεψαν από πολίτες σε καταναλωτές, άρχισε ο κατήφορος... ευχαριστώ πολύ!
---------------------------------
Ναι, από μια άποψη δεν έχεις άδικο φίλη μου Ρένα... εκείνος που έχει τσίπα κρύβεται... μονάχα που όλοι αυτοί κρύβονται από φόβο... όπου εμφανίζονται γίνεται πλέον χαμός... άλλωστε και ο Ρουσόπουλος τα άκουσε στην Ευελπίδων... θα μου πεις εκεί είναι μονάχα το πρόβλημά μας; όχι φυσικά... απλά, είναι και εκεί... την καλησπέρα μου.

KOSTAS PAP είπε...

Όπως θα υποπτεύεσε είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και γω τα έχω πάρει με αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και τις τεράστιες ευθύνες των πολιτικών. Η χώρα γέμισε λαμόγια! Είμαι πολύ θυμωμένος. Και με τους Καραμανλήδες, Αλογοσκούφηδες κλπ. Φοβούμαι όμως ότι θα βρούνε τρόπο (ίσως θυσιάζοντας μερικά μικρά ψάρια) να τη γλυτώσουν. Να είμαστε λοιπόν σε επιφυλακή. Αλλά και οι μικροδιαφωνίες μας καλό κάνουν, να ζωντανεύει ο διάλογος. Πάντως χαίρομαι διότι υπάρχει ζωντανή συζήτηση και προβληματισμός και μέσα από τα μπλογκς για όλα αυτά. Καλό βράδυ.

Νimertis είπε...

Ναι φίλε Κώστα, ο διάλογος και αν φέρνει στην επιφάνεια επιμέρους διαφωνίες ή παρεκκλίσεις αυτό μονάχα κέρδος είναι... κανείς μας δεν τα ξέρει όλα και πάντα μαθαίνουμε... να σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Θα σχολιάσω με κάτι κλασσικό :
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει.
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.

Αγάθων,450-400 π.Χ.

Μένια είπε...

Σίγουρα πάντως δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. .....τεχνικοί οι λόγοι
Καλησπέρα

Νimertis είπε...

φίλε Εκπεσόντα καιρό είχαμε να τα πούμε... ευχαριστώ πολύ για το εύστοχο σχόλιο...
-------------------------------------
Μένια σε καλωσορίζω στο Νημερτή... και βέβαια πίσω από το δάχτυλό του κομματάκι δύσκολο να κρυφτεί ο εν λόγω κύριος... να σαι καλά... πολύ ενδιαφέρον το ιστολόγιό σου...

maximus είπε...

.. και όσοι δεν κρύβονται έχουν το θράσος να κάνουν και υποδείξεις, να νοιάζονται ξαφνικά για τον λαό κ.α κωμικοτραγικά! Μήπως χρειαζόμαστε όλοι από έναν "πνευματικό" τελικά για να επιβιώσουμε;

Νimertis είπε...

φίλη maximus χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλέπω!!! δεν είμαι εναντίον των πνευματικών για όποιον έχει την ανάγκη... είμαι όμως υπέρ περισσότερο των δυναμικών απαντήσεων εκείνων που σιχάθηκαν πλέον να τους φτύνουν και να λένε βρέχει... και το έχουμε πει όλοι μας αυτό, δυστυχώς! αλλά... έρχεται η ώρα!

maximus είπε...

(συμπληρωματικό).. δανείστηκα την λέξη "πνευματικός" από την απάντηση (!!) του κ. Ρουσόπουλου βέβαια όταν ρωτήθηκε για την σχέση του με τον κ. Εφραίμ.. Κατά τα άλλα ναι κι εγώ συμφωνώ.. σεβαστή η ανάγκη.

Καλή εβδομάδα να' χουμε, χωρίς θύματα!