Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ; Ο ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ;

Περί cine πάλι ο λόγος... μπράβο Κάθυ, βλέπω είσαι τσακάλι... είδα κι εγώ Grand Torino με θεό Κλιντ ο οποίος όμως θα πρέπει να σποσύρεται σιγά σιγά διότι παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι και τα γεροντάματα πλέον τον εκθέτουν... αγαπούμε Κλίντ αλλά...
Και θα ακολουθήσω τις προτάσεις σου για ταινίες καθώς έδειξες πως κατέχεις το σπορ με άνεση... προσωπικά βέβαια είμαι και φαν των horror, σπλάτερ και γενικά των ταινιών φρίκης, σφαχταριών και ειδεχθών φόνων με πέντε λίτρα αίμα το λεπτό... και ό,τι πέσει στα χέρια μου το βλέπω... ζόμπι με όλα τα έντερα έξω στο χώμα, φονικά, τρελάκηδες που αρπάζουν το μπαλτά και όποιο πάρει ο Χάρος...
Αλλά και καμιά ταινία με πολεμικές τέχνες, φάπα, μάπα και κλοτσίδι να μην έλειπε... 
Τελευταία, πάντως, για να πω και πιο σοβαρά πράγματα, βλέπω προσεκτικά και εν ησυχία, όλες τις ταινίες του Αγγελόπουλου. Μέχρι στιγμής έχω εκστασιαστεί μόνο από την Αιωνιότητα και Μια Ημέρα... Οφείλω να ομολογήσω ότι ο άνθρωπος δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο σύμπαν και το αποτυπώνει με ενάργεια και ακριβεια... σε κάθε τι, στην παραμικρή λεπτομέρεια... όταν δει κανείς μετά την αμερικανιά καταλαβαίνει τη διαφορά... τέλος πάντων, όλα είναι χρειαζούμενα... σωστά;

2 σχόλια:

Κατερίνα είπε...

Σε άφησα λίγες μέρες ν αγωνιάς πως δεν τσίμπησα το δόλωμα... και να μαι τώρα να σου κάνω το χατίρι... Να ξεδιπλώνω τις εύστοχες σκέψεις τής συγκλονιστικής μου προσωπικότητας (!!!), που σου προκαλούν το Μυκονιάτικο μειδίαμα γνωστό και ως..."Αχ ρε Κάθυ" ή "λες εεε;;;"
Τι να πει κανείς για την Αιωνιότητα και μια μέρα;;; Όνομα και πράγμα! Μέχρι να τελειώσει αυτή η ταινία, όντως νιώθεις πως έχει περάσει μια αιωνιότητα και 156.322 μέρες!!!
Ευτυχώς που ο άνθρωπος δημιουργεί ΜΟΝΟ ένα ολοκληρωμένο σύμπαν, διότι αν έκανε και 2-3 παράλληλα σύμπαντα δεν θα ξύπναγα ούτε με 100 κιλα παγωμένο νερό!
Και αυτό το λέγω, διότι, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που "κατάφερε" να με κάνει να κοιμηθώ βλέποντας ταινία του μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα!
Κι ακόμα πιο μοναδικό τον κάνει το γεγονός πως μόλις ξύπνησα (ενώ κοιμόμουν καμμιά ώρα...), ένιωσα πως δεν έχασα τίποτα από την υπόθεση!
Πραγματικά μαγικός! Κανονική χρονομηχανή! Μου πάγωσε το χρόνο!
Αλλά όπως είπες κι εσύ φίλτατε Αντώνη, όλα είναι χρειαζούμενα...
Γιατί να δίνω τα λεφτά μου σε ζάναξ, όταν μπορώ να νανουριστώ με μια ταινία του Αγγελόπουλου;;;

Κατερίνα είπε...

Και εννοείται πως ακολουθεί ξεχωριστό σχόλιο, για τον πολυαγαπημένο μου Κλιντ...
Και εννοείται πως δεν θα άφηνα να περάσει στο ντούκου το "...ο οποίος όμως θα πρέπει να σποσύρεται σιγά σιγά διότι παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι και τα γεροντάματα πλέον τον εκθέτουν..."
Γιατί να αποσυρθεί; Δεν ήταν καταπληκτικός στην ερμηνεία του;
Από πότε τα γεράματα μάς εκθέτουν;
Να σου πω εγώ από πότε;;; (Σιγά μη δε σου πω!)Από τότε που οι άνθρωποι δεν αντέχουν να αντικρύζουν κατάματα τα γηρατειά και τα ρυτιδιασμένα πρόσωπα γιατί τους παραπέμπουν σε εικόνες θανάτου, στο φόβο του δικού τους θανάτου...
Από τότε που οι άνθρωποι δεν θέλουν να δεχτούν τη φθαρτή τους φύση... και εφηύραν την αθανασία... και τον μυστικισμό! (σπόντα :ΡρρΡ)
Το γήρας δεν είναι κατάντια, είναι μια φυσική, βιολογική διαδικασία.

Μας θυμίζει κάτι η φράση : Εκεί που ήσουν ήμουνα, κι εδώ που είμαι θά'ρθεις.... ;;;
Μακάρι λοιπόν, όταν (και αν) φτάσω τα χρόνια του Κλιντ (79 ετών σήμερα), να μπορώ να μεγαλουργώ και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, όπως κάνει κι εκείνος σκηνοθετικά τα τελευταία χρόνια, με ταινίες σαν τις : Mystic River, Million Dollar Baby,Letters from Iwo Jima...και φυσικά το Gran Torino!
Πω πω, πως εκτέθηκες έτσι βρε γέρο Κλιντ...